Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Banken omfamnar blockchain för att underlätta handel med bälten och vägar

publicerade

on

Kina och Europeiska unionen har båda sagt att de kommer att påskynda förhandlingarna för att sluta ett investeringsavtal mellan Kina och EU före utgången av detta år, med sitt kolossala infrastrukturprojekt "Bälte och väg" i centrum för en era av handel och tillväxt för ekonomier i Asien och därefter.

Kinas Belt and Road Initiative (BRI), ibland kallad New Silk Road, är ett av de mest ambitiösa infrastrukturprojekten som någonsin har uppnåtts. Lanserad 2013 av president Xi Jinping, skulle den stora samlingen av utvecklings- och investeringsinitiativ sträcka sig från Östasien till Europa.

Den ursprungliga sidenvägen uppstod under den västliga expansionen av Kinas Han-dynasti (206 f.Kr. – 220 e.Kr.), som skapade handelsnätverk i hela det som idag är de centralasiatiska länderna i Afghanistan, Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan, liksom dagens Indien och Pakistan i söder. Dessa rutter sträckte sig mer än fyra tusen mil till Europa.

Belt and Road Initiative (BRI) är dagens nya Silk Road, en transkontinental passage som förbinder Kina med Sydostasien, södra Asien, Centralasien, Ryssland och Europa via land - och en 21-talssjöfartsväg, en sjöväg förbinder Kinas kustregioner med Sydost- och Sydasien, Sydstilla havet, Mellanöstern och Östra Afrika, hela vägen till Europa.

En av de största utmaningarna för dess framgång kommer att vara att övervinna komplexiteten i handel med flera råvaror - det finns ett antal intressenter, mellanhänder och banker som arbetar tillsammans för att göra affärer. Dessa erbjudanden är enorma i värde och inträffar mycket ofta, med enorma summor pengar överförs över gränserna till olika parter som alla använder olika system och har olika efterlevnadskrav, datalagringssystem, valutor och så vidare. Det nuvarande systemet är dyrt, långsamt och ger kunderna nästan ingen öppenhet.

Innovativa digitala system som använder "Blockchain" utvecklas för att underlätta snabba och säkra metoder för att möjliggöra dessa affärer.

LGR Global of Switzerland är en ledare inom b2b digitala pengar rörelse och end-to-end handel finansiering, och har lanserat blockchain-baserade digitala system för att stödja supply chain finansiering i Silk Road ekonomier. LGR har också lanserat en ny ”Silk Road Coin”Kryptovaluta för att möjliggöra sömlös och omedelbar handel längs Belt and Road.

”Jag tror att något som vi kommer att fortsätta se är effekten av framväxande teknik på industrin. Saker som blockchain-infrastruktur och digitala valutor kommer att användas för att ge ökad transparens och snabbhet i transaktionerna. Regeringsemitterade digitalbankvalutor skapas också, och detta kommer också att ha en intressant inverkan på gränsöverskridande penningrörelse. ” sa Ali Amirliravi, Verkställande direktör för LGR Global av Schweiz.

”Vi tittar på hur digitala smarta kontrakt kan användas i handelsfinansiering för att skapa nya automatiserade kreditkort, och detta blir väldigt intressant när du använder IoT-teknik. Vårt system kan utlösa transaktioner och betalningar automatiskt baserat på inkommande data från försörjningskedjan. Detta innebär till exempel att vi kan skapa ett smart avtal för ett kreditbrev som automatiskt frigör betalning när ett sjöfartyg når en viss plats. Eller, ett enklare exempel, betalningar kan utlösas när en uppsättning efterlevnadsdokument laddas upp till systemet och verifieras av LGR. Dessutom kan kreditrelaterade dokument delas med olika handelspartnerskap med blockchain-plattform som ytterligare förbättrar transparenser och minskar handelsrisker. Automation är en så enorm trend - vi kommer att se fler och mer traditionella processer störs. ” han sa.

Ali Amirliravi, vd för LGR Global i Schweiz

Ali Amirliravi, vd för LGR Global i Schweiz

”Data kommer att fortsätta spela en stor roll för att forma framtiden för finansiering av försörjningskedjan. I det nuvarande systemet är dokumenten pappersbaserade, data täcks och bristen på standardisering stör verkligen övergripande möjligheter till datainsamling. Men när detta problem är löst skulle ett digitalt handelsfinansieringssystem kunna generera stora datamängder som kan användas för att skapa alla typer av förutsägbara modeller och branschinsikter. Naturligtvis innebär kvaliteten och känsligheten för dessa data att datahantering och säkerhet kommer att vara oerhört viktigt för morgondagens bransch. ”

Ali Amirliravi är positiv till de möjligheter som Belt and Road Initiative kommer att ge.

”För mig är framtiden för penningrörelsen och handelsfinansieringsindustrin ljus. Vi går in i den nya digitala eran, och detta kommer att betyda alla möjliga nya affärsmöjligheter, särskilt för de företag som anammar nästa generations teknik. ”

 

 

Kina

Oberoende panel för granskning av pandemier som är kritisk mot Kina och WHO-förseningar

publicerade

on

En oberoende panel sa på måndagen (18 januari) att kinesiska tjänstemän kunde ha tillämpat folkhälsoåtgärder mer kraftfullt i januari för att begränsa det ursprungliga COVID-19-utbrottet och kritiserade Världshälsoorganisationen (WHO) för att inte förklara en internationell nödsituation förrän den 30 januari , skriver .

Experterna som granskade den globala hanteringen av pandemin, ledd av tidigare Nya Zeelands premiärminister Helen Clark och tidigare Liberias president Ellen Johnson Sirleaf, krävde reformer till den Genève-baserade FN-byrån. Deras delrapport publicerades timmar efter WHO: s högsta nödsituation. experten, Mike Ryan, sa att globala dödsfall från COVID-19 förväntades uppgå till 100,000 XNUMX per vecka "mycket snart".

”Det som är tydligt för panelen är att folkhälsoåtgärder kunde ha tillämpats mer kraftfullt av lokala och nationella hälsovårdsmyndigheter i Kina i januari”, säger rapporten, med hänvisning till det första utbrottet av den nya sjukdomen i den centrala staden Wuhan, i Hubei-provinsen.

När bevis framkom på överföring från människa till människa "ignorerades denna signal i alltför många länder", tillade den.

Specifikt ifrågasatte det varför WHO: s akutkommitté inte träffades förrän den tredje veckan i januari och förklarade inte en internationell nödsituation förrän vid sitt andra möte den 30 januari.

”Även om begreppet pandemi varken används eller definieras i de internationella hälsoföreskrifterna (2005), tjänar det dessutom till att fokusera uppmärksamheten på allvaret i en hälsohändelse. Det var inte förrän den 11 mars som WHO använde termen, ”står det i rapporten.

"Det globala pandemivarningssystemet är inte lämpligt för ändamål", sa det. "Världshälsoorganisationen har fått understyrka att utföra jobbet."

Under president Donald Trump har USA anklagat WHO för att vara ”Kina-centrerad”, vilket byrån förnekar. Europeiska länder som leds av Frankrike och Tyskland har arbetat för att ta itu med WHO: s brister i finansiering, styrning och rättsliga befogenheter.

Panelen efterlyste en "global återställning" och sa att den skulle ge rekommendationer i en slutrapport till hälsovårdsministrarna från WHO: s 194 medlemsländer i maj.

Fortsätt läsa

huawei

Sverige börjar 5G-auktion trots Huawei-protester

publicerade

on

Sveriges kommunikationsregulator började sin försenade auktion av 5G-lämpliga frekvenser, ett drag som Huawei varnade förra veckan skulle få allvarliga konsekvenser eftersom säljaren fortfarande hade enastående rättsliga åtgärder som bestred sitt förbud.

I ett uttalande sa Post- och telestyrelsen (PTS) att dess auktion för licenser i 3.5 GHz-bandet startade idag (19 januari) med en försäljning på 2.3 GHz som följer. Det auktionerar 320MHz med 3.5 GHz-spektrum och 80MHz av 2.3GHz.

Starten på försäljningen kommer dagar efter Huawei tappade sitt senaste överklagande relaterade till införandet av auktionsvillkor som förbjuda budgivare använder utrustning från den eller rival ZTE.

Huawei har två andra rättsliga åtgärder i frågan utestående.

I en kommentar till Mobile World Live utfärdat den 15 januari efter att det senaste överklagandet misslyckades, bekräftade en företrädare för Huawei att de "två huvudsakliga" domstolsärenden i frågan inte förväntades avgöras förrän i slutet av april.

Företaget tillade: "Det leder till allvarliga konsekvenser att hålla 5G-auktionen medan villkoren för PTS-beslut är föremål för juridisk granskning."

Sveriges spektrumauktion var ursprungligen tänkt att äga rum i november 2020, men skjöts upp efter att en domstol ställde in ansökan om några av de splittrande försäljningsvillkoren i väntan på att en domstolsförhandling skulle inledas.

PTS villkor rensades därefter av hovrätten och öppnade för auktionen.

Fortsätt läsa

Allmänt

Det bästa av 5G har ännu inte kommit  

publicerade

on

Chefer från ledande mobiloperatörer har uppmanat konsumenterna att ha tålamod med 5G, förklara mer avancerade funktioner och användningsfall kommer att bli tillgängliga när tekniken utvecklas.

På den senaste branschkonferensen CES 2021 sa Drew Blackard, VP för produkthantering vid Samsung Electronics America (SEA), till en panel att många nuvarande tjänster inklusive videostreaming bara är "bättre på 5G".

Men han tillade mer avancerade "endast 5G-upplevelser" kommer att bli vanliga "mer och mer när infrastrukturen utvecklas" och tekniken används mer allmänt.

Blackard noterade att SEA hade "gjort en hel del utveckling med partners för att bygga ut hur dessa kan se ut", och pekade på ett samarbete med AT&T för att erbjuda AR-upplevelser för sportfans.

Ice Mobility-ordförande och grundare Denise Gibson tillade "det finns ett element av tålamod" för att förverkliga 5G: s potential.

Hon sa att 5G "är en plattform som kommer att utvecklas" och förklarar "det handlar inte bara om" geografisk räckvidd, utan också tillhandahållande av avancerade funktioner och tjänster i nätverk och enheter.

Blackard tillade "partnerskap är uppenbarligen nödvändiga", och noterade att 5G krävde "en grupp, en bransch för att föra fram det. Det är inte en enda spelare som kan göra det ”.

Abraham Lui, Huawei: s chefsrepresentant för EU-institutionerna, sa "I Europa är det bästa av 5G ännu inte. När 5G-distributionen samlas i takt över hela kontinenten kommer användarna att uppskatta fördelarna med denna spelförändrande teknik i nära framtiden".

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend