Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Banken omfamnar blockchain för att underlätta handel med bälten och vägar

publicerade

on

Kina och Europeiska unionen har båda sagt att de kommer att påskynda förhandlingarna för att sluta ett investeringsavtal mellan Kina och EU före utgången av detta år, med sitt kolossala infrastrukturprojekt "Bälte och väg" i centrum för en era av handel och tillväxt för ekonomier i Asien och därefter.

Kinas Belt and Road Initiative (BRI), ibland kallad New Silk Road, är ett av de mest ambitiösa infrastrukturprojekten som någonsin har uppnåtts. Lanserad 2013 av president Xi Jinping, skulle den stora samlingen av utvecklings- och investeringsinitiativ sträcka sig från Östasien till Europa.

Den ursprungliga sidenvägen uppstod under den västliga expansionen av Kinas Han-dynasti (206 f.Kr. – 220 e.Kr.), som skapade handelsnätverk i hela det som idag är de centralasiatiska länderna i Afghanistan, Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan, liksom dagens Indien och Pakistan i söder. Dessa rutter sträckte sig mer än fyra tusen mil till Europa.

Belt and Road Initiative (BRI) är dagens nya Silk Road, en transkontinental passage som förbinder Kina med Sydostasien, Sydasien, Centralasien, Ryssland och Europa via land - och en 21-talssjöfart, en sjöväg förbinder Kinas kustregioner med Sydost- och Sydasien, Sydstilla havet, Mellanöstern och Östra Afrika, hela vägen till Europa.

En av de största utmaningarna för dess framgång kommer att vara att övervinna komplexiteten i handel med flera råvaror - det finns ett antal intressenter, mellanhänder och banker som arbetar tillsammans för att göra affärer. Dessa erbjudanden är enorma i värde och händer mycket ofta, med enorma summor pengar överförs över gränserna till olika parter som alla använder olika system och har olika efterlevnadskrav, datalagringssystem, valutor och så vidare. Det nuvarande systemet är dyrt, långsamt och ger kunderna nästan ingen öppenhet.

LGR Crypto Bank of Switzerland

LGR Crypto Bank of Switzerland

Innovativa digitala system som använder "Blockchain" utvecklas för att underlätta snabba och säkra metoder för att möjliggöra dessa affärer.

LGR Crypto-banken i Schweiz är ledande inom b2b digitala pengarrörelser och end-to-end handelsfinansiering och har lanserat blockchain-baserat digitalt system för att stödja försörjningskedjefinansiering i Silk Road-ekonomierna. LGR har också lanserat en ny ”Silk Road Coin”Kryptovaluta för att möjliggöra sömlös och omedelbar handel längs Belt and Road.

”Jag tror att något som vi kommer att fortsätta se är effekten av framväxande teknik på industrin. Saker som blockchain-infrastruktur och digitala valutor kommer att användas för att ge ökad transparens och snabbhet i transaktionerna. Regeringsemitterade digitalbankvalutor skapas också, och detta kommer också att ha en intressant inverkan på gränsöverskridande penningrörelse. ” sa Ali Amirliravi, VD för LGR Crypto bank i Schweiz.

”Vi tittar på hur digitala smarta kontrakt kan användas i handelsfinansiering för att skapa nya automatiserade kreditkort, och det här blir väldigt intressant när du använder IoT-teknik. Vårt system kan utlösa transaktioner och betalningar automatiskt baserat på inkommande data från försörjningskedjan. Detta innebär till exempel att vi kan skapa ett smart avtal för ett kreditbrev som automatiskt frigör betalning när ett sjöfartyg når en viss plats. Eller, ett enklare exempel, betalningar kan utlösas när en uppsättning efterlevnadsdokument laddas upp till systemet och verifieras LGR. Dessutom kan kreditrelaterade dokument delas med olika handelspartnerskap med blockchain-plattform som ytterligare förbättrar transparenser och minskar handelsrisker. Automation är en så enorm trend - vi kommer att se fler och mer traditionella processer störs. ” han sa.

Ali Amirliravi, verkställande direktör för LGR Crypto bank of Switzerland

Ali Amirliravi, verkställande direktör för LGR Crypto bank of Switzerland

”Data kommer att fortsätta spela en stor roll för att forma framtiden för finansiering av försörjningskedjan. I det nuvarande systemet är dokumenten pappersbaserade, data täcks och bristen på standardisering stör verkligen övergripande möjligheter till datainsamling. Men när detta problem är löst skulle ett digitalt handelsfinansieringssystem kunna generera stora datamängder som kan användas för att skapa alla typer av förutsägbara modeller och branschinsikter. Naturligtvis innebär kvaliteten och känsligheten för dessa data att datahantering och säkerhet kommer att vara oerhört viktigt för morgondagens bransch. ”

Ali Amirliravi är positiv till de möjligheter som Belt and Road Initiative kommer att ge.

”För mig är framtiden för penningrörelsen och handelsfinansieringsindustrin ljus. Vi går in i den nya digitala eran, och detta kommer att betyda alla möjliga nya affärsmöjligheter, särskilt för de företag som anammar nästa generations teknik. ”

Kina

Huawei-chef: Världen behöver ett öppet synsätt på vetenskaplig forskning

publicerade

on

Vid webinaret för Peking-baserad forskning och vetenskap bifogas från Europa och från EU kom jag med följande kommentar om forskningssamarbetet i Europa: ”Nationalisering av vetenskaplig verksamhet - land för land - är inte vad världen behöver vid den här gången," skriver Abraham Liu.

Här är anledningen

Händelserna kring COVID-19 har gett oss alla tid att reflektera över många olika frågor - vissa är av mikro- eller personlig skala - andra har en större makroekonomisk dimension.

Men när världen börjar med att hitta ett vaccin för COVID-19, finns det en tydlig gryning för oss alla att reflektera över.

Forskning, utbildning, privata och offentliga organ från hela världen måste samarbeta om grundläggande och tillämpad forskning. Utan intensivt internationellt engagemang och samarbete kommer samhället inte att kunna dra nytta av nya innovativa produkter och tjänster. Regeringar och den privata sektorn måste väsentligt investera i grundläggande vetenskaplig forskning om morgondagens nya produkter kommer att levereras till den globala marknaden.

Innovationsprocessen får inte begränsas till något företag eller något land. Vetenskaplig excellens som arbetar tillsammans över gränserna kan skapa nya produkter som hanterar viktiga socioekonomiska utmaningar i världen idag. Det är därför så många forskningsgrupper med flera jurisdiktioner över hela världen arbetar med ett vaccin för COVID-19.

Samma princip - nämligen behovet av internationellt engagemang och samarbete - gäller för IKT-sektorn och förmågan att föra nya tekniska innovationer till marknaden.

Huawei är ett av de mest innovativa företagen i världen.

Under EU: s industriella resultattavla för forskning och utveckling 2019 ligger Huawei på femte plats i världen när det gäller de nivåer av finansiella investeringar som företaget gör inom FoU-områden. Detta visar att Europeiska kommissionen har undersökt 2,500 företag i världen som investerar minst 30 miljoner euro i FoU per år. Vi:

  • run 23 forskningscentra i 12 länder i Europa.
  • Håll 240 + avtal om teknikpartnerskap med forskningsinstitut i Europa.
  • Samarbeta med över 150 Europeiska universitet om forskning.
  • Använda 2,400 forskare och forskare i Europa.
  • Invest 15% av våra globala intäkter till forskning varje år och denna investeringsnivå kommer att öka.

Internationellt samarbete är kärnan i Huawei affärsmodell när det gäller vår forskningsverksamhet.

Europa är hem för 25% av alla globala FoU-investeringar. En tredjedel av alla vetenskapliga publikationer som granskas i världen idag kommer från europeiska forskare. Europa är hem för de bästa forskarna i världen. Och det är därför så mycket av Huawei-investeringar på forskningssidan är baserade i Europa.

Huawei har deltagit i 44 samarbetsprojekt under både FP7 och under Horizon 2020. Vi har bedrivit forskning som täcker till exempel 5G, cloud och enhetstekniker och byggandet av IKT-plattformar som kommer att leverera framtidens smarta städer. Så Huawei har ett starkt inbäddat avtryck på forskning i Europa, och detta är fallet under många år framöver. Faktum är att Huaweis första forskningsanläggning öppnades i Sverige 2000.

Huawei Research Center i Göteborg

Horisont Europa - nästa EU-instrument för forskning, innovation och vetenskap 2021-2027 kommer att spela en central roll för att uppnå EU-institutionernas politiska agenda. Detta inkluderar att stärka EU: s industriella strategier, uppfylla EU: s gröna affär och hantera FN: s hållbarhetsmål.

Huawei kan positivt stödja genomförandet av denna nya spännande EU-politiska agenda.

”Nationalisering” eller ”avdelning” av vetenskaplig och forskningsaktivitet - land för land - är inte vad världen behöver idag. Den offentliga, privata, utbildnings- och statliga sektorn måste ta ett öppet synsätt på vetenskapligt engagemang. Detta kommer att säkerställa att de viktigaste globala utmaningarna som världen står inför idag kan hanteras positivt för hela mänskligheten.

Ytterligare läsning

Download


Ansvarsfriskrivning: Alla åsikter och / eller åsikter e

Fortsätt läsa

Kina

Tankar om Japan efter utrikespolitiken

publicerade

on

Efter mer än sju år av stadigt styre, Shinzo Abe (avbildad) avgång som Japans premiärminister har återigen satt landets utrikespolitik i världens rampljuset. Med det liberala demokratiska partiet (LDP) som tävlar om valet av ny partiledare och senare, nationens premiärminister, har flera möjliga kandidater kommit fram. Bortsett från den ambitiösa Shigeru Ishiba som försökte utmana Abe för partiets ledning i det förflutna, förväntas andra som Yoshihide Suga (nuvarande regeringssekreterare) och Fumio Kishida stå som utmanare för den högsta posten inom LDP såväl som regering.

För det första har uppfattningen om Kina inom den japanska allmänheten och LDP varit på en låg nivå redan innan COVID-19-pandemin drabbade Japan. Enligt Pew Research Center Global Attitudes-undersökning i slutet av 2019, så mycket som 85% av den japanska allmänheten betraktade Kina negativt - en siffra som satte Japan som det land som hade den mest negativa synen på Kina bland de 32 länder som undersökts det året. Ännu viktigare, en sådan undersökning genomfördes månader före de tre händelserna: spridningen av COVID-19-pandemin, antagandet av Hongkongs säkerhetslag och den fortsatta tvisten mellan Senkaku (eller Diaoyu) öarna. Med alla dessa tre frågor som involverar Kina samtidigt, kommer det att vara utmanande att förvänta sig att den japanska allmänheten kommer att ha en mer positiv syn på Peking i år.

Rivaliteten mellan USA och Kina idag har också gått in i okända vatten där militär konflikt inte längre är en avlägsen dröm för många. Med tanke på de etablerade relationerna med både USA och Kina är en sådan utmaning fortfarande den svåraste för Abes efterträdare att kämpa med. Å ena sidan måste Tokyo skydda sina nära handelsförbindelser med Kina, medan å andra sidan den förstnämnda måste vara beroende av sin säkerhetsallians med USA för att skydda både nationell och regional säkerhet mot hypotetiska hot (inklusive Kina). Som rapporterats av Kyodo News i juli förra året var Suga själv medveten om ett sådant dilemma som en mellanmakt och insåg till och med att maktbalansstrategin kanske inte passar längre med tanke på det nuvarande fritt fallförhållandet mellan Washington och Peking. Istället varnade Suga om möjligheten i sidospår med en av de två makterna som det eventuella alternativet för Japan inom en snar framtid. Medan han inte nämnde vilket land han skulle göra om ett sådant scenario skulle bli verklighet, borde politiska observatörer inte vara alltför avgörande genom att han väljer Kina i motsats till USA om han blir den nya japanska premiärministern.

Slutligen ärver Abes efterträdare sitt arv från Japan som en proaktiv ledare i regionen Sydostasien. Som en person utan mycket erfarenhet av utrikespolitik är det utmanande för Suga (mer än Kishida och Ishiba) att bevara Japans ledarstatus i Asien utan starkt beroende av det utrikespolitiska upprättandet. Som sagt, den nuvarande Abe-administrationens politik att uppmuntra sina tillverkare att skiftproduktion från Kina till antingen Japans egna stränder eller länder i Sydostasien, kommer sannolikt att fortsätta med tanke på brådskandet som förvärrats av COVID-19-pandemin och de fallande relationerna mellan USA och Kina.

Med Japans kollektiva strävan efter USA, Indien och Australien för visionen om fri och öppen Indo-Stillahavsområdet (FOIP) som en säkerhetsdisk mot Peking i Sydostasien, utöver Tokyos nationella ekonomiska intresse för att minska dess överberoende av Kina, passar landet väl in i den typ av extern kraft som ASEAN-medlemsstaterna behöver.

ANBOUND Research Center (Malaysia) är en oberoende tankesmedja belägen i Kuala Lumpur, registrerad (1006190-U) med lagar och förordningar i Malaysia. Tanken tanken erbjuder också rådgivning relaterad till regional ekonomisk utveckling och politisk lösning. För feedback, kontakta: [E skyddas].

De åsikter som uttrycks i ovanstående artikel är författarens ensamma och återspeglar inte några åsikter från EU-Reporter.

Fortsätt läsa

Kina

Kina: Topputsläpp före 2030 och klimatneutralitet före 2060

publicerade

on

Efter talet av president Xi Jinping till FN: s generalförsamling den 22 september 2020 har energiomvandlingskommissionen gett följande svar: ”President Xis åtagande att Kina kommer att toppa utsläppen före 2030 och sträva efter koldioxidneutralitet före 2060 är en enorm steg framåt i kampen mot skadlig klimatförändring och ett välkommet exempel på ansvarsfullt globalt ledarskap. Stark politik och stora investeringar. särskilt fokuserad på ren elektrifiering av ekonomin, kommer att behövas för att uppnå målet för mitten av århundradet. Analyser från ETC China har gett oss förtroendet för att en fullt utvecklad rik nollkoldioxidekonomi är möjlig. Prioriteten är nu att se till att åtgärder under 2020-talet, och särskilt i den 14: e femårsplanen, uppnår snabba framsteg mot de dubbla målen. ” Adair Turner, medordförande, Energy Transitions Commission.

ETC-rapporter om Kina

I juni 2020 släppte Energy Transitions Commission (ETC) och Rocky Mountain Institute (RMI) gemensamt rapporten - Uppnå grön återhämtning för Kina: Att sätta nollkolelektrifiering i centrum.

I november 2019 släppte Energy Transitions Commission (ETC) och Rocky Mountain Institute (RMI) gemensamt - Kina 2050: En fullt utvecklad rik nollkolekonomi.

Om Energy Transitions Commission

Energy Transitions Commission (ETC) är en global koalition av ledare från hela energilandskapet som åtagit sig att uppnå nettoutsläpp vid mitten av århundradet, i linje med klimatmålet i Paris att begränsa den globala uppvärmningen till långt under 2 ° C och helst till 1.5 ° C. Våra kommissionärer kommer från en rad organisationer - energiproducenter, energiintensiva industrier, teknikleverantörer, finansaktörer och icke-statliga miljöorganisationer - som verkar i utvecklade länder och utvecklingsländer och spelar olika roller i energiomställningen. Denna mångfald av synpunkter informerar vårt arbete: våra analyser utvecklas med ett systemperspektiv genom omfattande utbyten med experter och utövare.

För mer information, besök ETC-webbplats.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend