Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

'Globala utmaningar kräver investeringar i multilateral diplomati'

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

09202013_AP900619379095-300De globala utmaningar som nationerna står inför idag kräver en bestämd investering i multilateral diplomati, och FN: s system är det bästa stället för det, har den amerikanska tillförordnade biträdande statssekreteraren Dean Pittman sagt.

"Som presidenten uttalade mycket tydligt i 2009 när han höll sitt första tal till FN: s generalförsamling, ser USA stort värde på att delta i den multilaterala scenen," sade Pittman i en ny omfattande intervju från sitt kontor vid utrikesdepartementet i Washington. "Inte bara för att hjälpa oss att gå med våra allierade för att tillhandahålla globala lösningar på dessa globala utmaningar, utan också för att främja USA: s intressen.

"Det är i våra intressen att bygga säkrare, stabila stater utomlands," sade Pittman. Att tillhandahålla bättre hälso- och sjukvård globalt, skydda miljön och relaterade frågor är "alla fördelar för amerikaner såväl som för resten av världen."

Annons

Pittman, som är chef för utrikesdepartementets byrå för internationella organisationsfrågor, konstaterade att det här är frågor som USA inte kan lösa ensidigt eller bilateralt, men måste arbeta i en "samlad insats med våra globala partners."

"FN-systemet är det bästa stället att göra det", tillade han.

Vad president Obama och Förenta staterna kommer att göra vid öppnandet av det 68: e sessionen i FN: s generalförsamling september 23 – 27 och därefter kommer att betona vikten av multilateralt diplomati och USA: s åtagande, sade Pittman. Allmän debatt bland nationerna börjar september 24. Generalsekreteraren Ban Ki-moon kommer att vara värd för ett möte på hög nivå om funktionsnedsättningar på öppningsdagen, september 23.

Annons

"Det finns utmaningar, men ingen representerar ett hot som är för farligt för att minska vårt engagemang för att bygga och anställa multilaterala institutioner som tjänar våra nationella intressen," sade Pittman i ett nyligen anförande vid Georgetown University i Washington.

"Trots dessa utmaningar finns det faktiskt mer än gott bevis på att USA: s ledarskap, i kombination med våra allierade ansträngningar över FN: s system, gör en kritisk, positiv skillnad," sade han.

Traditionellt talar den amerikanska presidenten om världsledarnas sammankomst den första tisdagsmorgonen med den allmänna debatten, och president Obama planeras att hålla sin adress den 24 september. Veckan med den allmänna debatten är ett av de mer spännande stunderna i FN, eftersom ledarna för 193-medlemsländerna är inbjudna att tala till generalförsamlingen. Ämnen och teman som presenteras är ofta lika breda som medlemskapet.

Pittman säger att USA har tre övergripande mål för den nya sessionen:

• Främja en mer fredlig och säker värld.

• Främja insatser för hållbar utveckling och mänskliga rättigheter.

• Arbeta ”mycket hårt” för att göra FN till ett mer effektivt system.

"Ett av de viktigaste elementen som kommer att vara i fokus för årets [generalförsamling] kommer att vara agendan efter millennieutvecklingsmålen (MDG) efter 2015, som har varit framgångsrika men inte slutförda," sade Pittman.

"Och så när vi går vidare med hur vi ska ta itu med hållbar utveckling, miljöfrågor, global hälsa, hela frågan för att förbättra människors liv runt om i världen, kommer vi att titta på ramen för 2015-agendan som ett sätt att definiera det framöver, ”sade han. "Det är kritiskt att vi tittar på det här på ett holistiskt sätt, eftersom det finns så mycket sammankoppling mellan utveckling och stabilitet och utbildning och ekonomisk möjlighet."

Pittman konstaterade i sitt Georgetown-tal att det första MDG-målet att minska extrem fattigdomsnivå med hälften faktiskt uppnåddes och överskreds i 2010. Ett annat exempel är ett MDG-mål att minska dödligheten hos barn under 5 från 12 miljoner barn i 1990 till 6.9 miljoner i 2011, sade han.

President Obama kommer att delta i ett evenemang om det civila samhället som betonar hur Förenta staterna ser vikten av enskilda medborgare och icke-statliga organisationer för det arbete som FN och andra gör runt om i världen. "Det är verkligen engagemang och engagemang i det civila samhället som är ett kritiskt element," sade Pittman.

Han noterade också att betydande framsteg har gjorts i MDG-spektrumet om tillgång till utbildning, bekämpning av HIV / AIDS och malaria och minskad hunger.

Pittman sa att Förenta staterna strävar efter att stärka FN: s fredsbevarande uppdrag, arbetar nära med FN och truppbidragande nationer för att förbättra deras kapacitet, ge utbildning och se till att de har de verktyg och mandat som krävs för att uppnå vad som är allas mål. "Och det ger verkligen utrymme att bygga stabila samhällen," sade han.

Pittman sa också att det finns en märkbar ökning av ungdomars meningsfulla röst i utrikesfrågor. "Jag tror att vi säkert kan säga att varje generation sedan slutet av andra världskriget har varit mer internationellt engagerad än den tidigare," sade han.

"Vi vet vad som är viktigt för ungdomar: möjligheter till ett effektivt politiskt engagemang, tillgång till utbildning, hopp om meningsfull sysselsättning och önskan om en trygg och hälsosam framtid för sig själva och deras familjer," sade Pittman i sitt Georgetown-tal.

Därför sponsrar USA ett US Youth Observer-program för att förstärka ungdomsrösten i USA: s multilaterala diplomatiinsatser. Tiffany Taylor, en amerikansk högskolestudent, kommer att resa till FN: s generalförsamling, delta i möten och evenemang och delta i andra FN-arenor under en ettårsperiod, sade han.

State Department's Bureau of International Organization Affairs är den amerikanska regeringens främsta representant i FN och internationella organisationer genom en mängd amerikanska uppdrag med team av diplomater.

Europeiska investeringsbanken

EIB stärker det globala utvecklingsfokuset och stöder 4.8 miljarder euro ny finansiering för energi, transport, COVID -vacciner och affärsinvesteringar

publicerade

on

Styrelsen för Europeiska investeringsbanken (EIB) har godkänt planer på att stärka sitt globala utvecklingsengagemang. Det godkände också 4.8 miljarder euro i ny finansiering för 24 projekt för att stödja klimatåtgärder, COVID -vacciner och ekonomisk motståndskraft, hållbara transporter och utbildning.

”I juni bad ministerrådet EU -banken att öka sitt bidrag till unionens utvecklingsinsatser genom dedikerade strategier, starkare närvaro på plats globalt och bättre samordning med partner i en äkta Team Europe -strategi. Idag svarade vi på rådets uppmaning genom att föreslå inrättandet av en gren av EIB med fokus på utvecklingsfinansiering, och styrelsen godkände detta förslag. Som ett resultat kommer EU -banken att kunna göra ett starkare bidrag till att stärka Europas strategiska autonomi genom att placera fler experter på plats och vara en mer effektiv partner för andra multilaterala och nationella utvecklingsbanker. Och vi kommer att ha en bättre position att driva vår globala ambition när det gäller kampen mot klimatförändringar, säger EIB: s ordförande Werner Hoyer.

Stärka EIB: s utvecklingseffekt

Annons

EIB: s styrelse godkände bankens förslag att inrätta en utvecklingsfilial för att öka effekten av dess verksamhet utanför Europeiska unionen. Den understryker EIB: s svar på uppmaningen till handling som uttrycks i ”rådets slutsatser om den förbättrade europeiska finansiella strukturen för utveckling (2021)” som antogs den 14 juni 2021. Genom sin utvecklingsgren kommer EIB att omorganisera sin verksamhet utanför Europeiska unionen och öka sin närvaro på plats, utveckla mer riktade strategier och tjänster i nära samarbete med partner.

Banken kommer att förstärka representationer utanför EU och skapa ett antal regionala nav, intensifiera komplementariteten och samarbetet med multilaterala utvecklingsbanker, nationella utvecklingsfinansieringsinstitut och lokala partner, i ett Team Europe -tillvägagångssätt. Naven kommer att fokusera på tematiska sektorer, produktkompetenser och tjänster som svarar på behoven i regionen där de ligger. Det första regionala navet, som stärker EIB: s arbete i Östafrika, kommer att ligga i Nairobi.

En ny rådgivande grupp kommer att ge EIB råd om dess verksamhet utanför Europeiska unionen. Det kommer att innehålla

Annons

EU: s utvecklingspolitiska beslutsfattare som nominerats av medlemsstaterna, EU -kommissionen och utrikestjänsten.

2.2 miljarder euro för klimatåtgärder, ren energi och energieffektiva hem

EIB kom överens om ny finansiering för att öka vind- och solenergiproduktionen i Spanien och Portugal, uppgradera nationella energinät i Polen och förbättra energieffektiviteten och sänka uppvärmningsräkningarna i Ungern och Finland.

Riktade finansieringssystem för att påskynda investeringar i småskaliga förnybara energi- och klimatåtgärdsprojekt i Österrike och Polen, samt i Latinamerika och Afrika godkändes också.

647 miljoner euro för distribution av COVID -vaccin, hälsa och utbildning

Byggde på Europeiska investeringsbankens stöd för utveckling av COVID-vaccin och distribution av nya program för att finansiera inköp av COVID-19-vacciner för distribution i Argentina och över Sydasien, inklusive Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka och Maldiverna.

Styrelsen beslutade att stödja expansionen av långtidsvård för funktionshindrade patienter i Nederländerna, lansering av digital inlärningsteknik i grund- och gymnasieskolor och uppgradering av vetenskaplig forskning i Kroatien kom också överens.

752 miljoner euro för hållbara stads-, regional-, flyg- och sjötransporter

Spårvagnspassagerare i den slovakiska staden Košice och pendlare i de polska städerna Gdansk, Gdynia och Sopot och över Moldavien kommer att dra nytta av nya EIB -stödda investeringar för att modernisera och förbättra transportförbindelserna.

De italienska hamnarna i Genua och Savona kommer att få EIB -finansiering för att uppgradera järnvägstillgången och bättre skydda hamnarna från översvämningar och mer extremt väder genom byggandet av en ny vågbrytare.

EIB gick också med på att finansiera utbyte och uppgradering av flygtrafikledning och navigationsutrustning för att upprätthålla säkerhetsstandarder i det ungerska luftrummet.

500 miljoner euro för investeringar i den privata sektorn och ekonomisk motståndskraft mot covid-19

EIB: s styrelse godkände också nya finansieringsprogram som hanteras av lokala bank- och investeringspartners för att stödja investeringar från företag i Spanien, Polen och Sydostasien som står inför COVID-19-utmaningar.

Bakgrundsinformation

Du har nu möjlighet Europeiska investeringsbanken (EIB) är långfristig utlåning institution inom Europeiska unionen som ägs av dess medlemsstater. Det gör långsiktig finansiering till förfogande för sunda investeringar i syfte att bidra till EU: s politiska mål.

Översikt över projekt godkända av EIB: s styrelse.

Fortsätt läsa

Företag

EU -reporter under attack

publicerade

on

Förra veckan en artikel i publikationen Politico Europe påstod det EU-Reporter hade ägnat sig åt ”EU -lobbying utklädd till journalistik” eftersom vår marknadsföringslitteratur säger: ”Använd EU Reporter för att påverka”.

EU-Reporter avvisar helt denna anklagelse om undercover lobbying, som var en attack av Politico Europe på en mindre men framgångsrik rivaliserande publikation och dess utgivare.

Vi fick bara timmar att svara på dessa illa grundade anklagelser, mestadels baserade på en trål genom berättelser som vi har publicerat under de senaste tio åren, för att försvara vårt välförtjänt goda namn.

Annons

För att lugna vår publik har vi frågat den oberoende nyhetsövervakningsorganisationen NewsGuard, för att övervaka vår produktion från och med nu och för att göra dess resultat offentligt tillgängliga.

EU-Reporter tror Politico EUattacken mot oss är ett cyniskt försök att uppnå marknadsdominans och uppmanar våra läsare att se dagens Politico Brussels Playbook, som erbjuder:

”POLITICO Media Solutions ger varumärkena lösningar för att skapa, sammankalla och ansluta till kraftspelare. Vi skapar möjligheter för varumärken att ansluta till vår inflytelserika publik ”

Annons

Ett fall av människor i glashus som kastar sten kanske?

Fortsätt läsa

Fiske

Medelhavet och svarta havet: kommissionen föreslår fiskemöjligheter för 2022

publicerade

on

Kommissionen har antagit en förslag om fiskemöjligheter för 2022 i Medelhavet och Svarta havet. Förslaget främjar en hållbar förvaltning av fiskbestånden i Medelhavet och Svarta havet och uppfyller de politiska åtaganden som gjorts i MedFish4Ever och Sofia-deklarationer. Det återspeglar kommissionens ambition att uppnå hållbart fiske i dessa två havsområden, i linje med det nyligen antagna 2030 Strategi från General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM).

Kommissionär för miljö, hav och fiske, Virginijus Sinkevičius, sade: ”Hållbar fiskeförvaltning i alla EU: s havsbassänger är vårt engagemang och ansvar. Även om vi har sett en viss förbättring under de senaste åren i Medelhavet och Svarta havet, är vi fortfarande långt ifrån att nå hållbara nivåer och det krävs mer insats för att uppnå detta mål. Vi gör därför idag vårt förslag om fiskfångster i de två havsområdena helt beroende av vetenskaplig rådgivning. ”

I Adriatiska havet implementerar kommissionens förslag GFCM: s fleråriga förvaltningsplan för demersala bestånd och dess mål att nå hållbarhet för dessa bestånd senast 2026 genom en minskning av fiskeansträngningen. Dagens förslag genomför också den fleråriga förvaltningsplanen i västra Medelhavet (MAP) för demersala bestånd i syfte att ytterligare minska fisket, i enlighet med vetenskaplig rådgivning. I Svarta havet innehåller förslaget fångstbegränsningar och kvoter för piggvar och skarpsill. Förslaget kommer att slutföras i ett senare skede, baserat på resultaten från GFCM: s årliga session (2-6 november 2021) och tillgången på vetenskaplig rådgivning. Mer information finns i pressmeddelande.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend