Anslut dig till vårt nätverk!

Antarktis

G20 åtar sig att skydda Antarktis

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Gruppen med 20 (G20) miljöledare har åtagit sig att skydda Antarktis södra hav från mänskligt tryck för att lindra förlusten av biologisk mångfald och stärka mänsklighetens försvar mot klimatkrisen.

I ett officiell kommunikation utfärdad torsdag (22 juli) efter ett G20-möte i Neapel förklarade världens ekonomiska stormakter för första gången att skyddet av Antarktis skulle vara i linje med vetenskapen och i mänsklighetens intresse som helhet. Flytten följer en rad varningar från ledande forskare att klimatförändringarna driver regionen mot många tipppunkter med globala konsekvenser.

"Detta är ett oöverträffat åtagande från världens ekonomiska ledare att utöka skyddet i södra oceanen, som står inför allvarliga hot från klimatförändringar och andra faktorer", säger Andrea Kavanagh, chef för bevarande av Antarktis och södra havet för The Pew Charitable Trusts. ”Att etablera ett välskött nätverk av marina skyddade områden i denna ömtåliga polarregion skulle vara en av de största handlingarna för havsskydd i historien och visa att stora MPA-nätverk är möjliga i internationella vatten. Denna åtgärd skulle också skydda områden som är viktiga för vetenskaplig forskning om klimatförändringar och ge den bästa möjligheten för keystone-arter som krill att anpassa sig till uppvärmnings- och försurande vatten, säger Andrea Kavanagh, chef för Antarktis och södra havsbevarandet vid The Pew Charitable. Förtroende.

För närvarande diskuterar kommissionen för bevarande av marina levande resurser i Antarktis (CCAMLR) tre stora marina skyddsområden i Antarktis (MPA) i östra Antarktis, Weddellhavet och Antarktiska halvön. Dessa skulle skydda nästan fyra miljoner kvadratkilometer - nästan 1% - av havet och bidra till det globala målet att skydda minst 30% av havet till 2030. Hittills har man inte nått någon enighet om dessa MPA.

”Vi har en otrolig möjlighet att ge långsiktigt skydd för ett av världens sista stora vildmarksområden. Att anta dessa MPA skulle ge ikoniska arter, såsom pingviner och sälar, säkra tillflyktsorter i en föränderlig värld. Det skulle också vara ett effektivt sätt att stärka den biologiska mångfalden och hjälpa till att hålla vår planet beboelig, säger Antarktis och ASOC: s verkställande direktör Claire Christian.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend