Anslut dig till vårt nätverk!

kultur

Yttrande: Vi kan alla lära sig ett annat språk!

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

signaturebBy Andrew Weiler

Många människor någon gång överväga att lära ett annat språk. Med tanke på de bottenlöst låga svarsfrekvensen, språkinlärning måste vara utan tvekan en av de värsta visade / inlärda färdigheter går. Trots att vi alla var framgångsrika i att lära vår första språk, Kamp flesta människor lära sig ett andra. Vad sätter oss vårt spel och hur kan vi ändra på det?

Som vi har bevisat kan vi lära oss språk genom att göra det under de första åren, varför under senare år kämpar vi så mycket? Det finns ett par anledningar, men kärnan i det hela är det faktum att vi lärs språk i skolor med ineffektiva metoder, till exempel grammatiköversättningsmodellen, som fortfarande används även om den har sockerbelagts med aktiviteter av kommunikativ typ.

Vid en lättpåverkad ålder vi lärt språk genom sådana dåliga metoder, med tydliga resultat, och därmed för resten av våra liv vi tenderar att tro att detta är rätt sätt att lära sig språk, även om vi kanske har kämpat. När det inte fungerar, eftersom det alltid inte för de allra flesta, de flesta kommer att tro att anledningen till detta är vår oduglighet, vår brist på latent och / eller vår dåligt minne.

Verkligheten är att vi alla utvecklat förmågan att lära sig språk genom att lära vår första. Naturligtvis finns det andra faktorer som spelar in när vi växer upp, men i grunden dessa förmågor har inte på något sätt försvunnit. De finns där för alla som vill komma åt dem. De som är framgångsrika, för det mesta är de som utnyttja dessa befogenheter.

Så vad är den typ av språkinlärning som vi använt och att vi kan implementera och använda under senare år? Innan jag lista några, måste vi erkänna att som vuxna vi måste vara åtminstone beredd att ta på tron ​​att vi har förmågan att lära sig språk för höga nivåer! Utan en sådan tro, vi sabotera våra ansträngningar. Som Henry Ford sa: "Om vi ​​tror att vi kan eller om vi tror att vi kan inte, vi har rätt."

  • En viktig insikt om att vi måste komma till är att lärandet måste eleven driven. Undervisning eller texter som ständigt avgöra vad vi gör och inte gör är bristfällig, eftersom eleverna tenderar att bli underordnad till instruktionen, i stället för att aktivt letar efter vad som kommer att ta dem framåt.
    Eleverna måste vara aktiv för att avgöra olika aspekter av sitt lärande, och lära sig att urskilja om de lär sig, eller har verkligen lärt sig någonting.
  • Språk är ett uttryck för en upplevd verklighet. Så när man lär sig språk måste verkligheten vara tydlig, inte en intellektuell konstruktion. Så grammatikövningar, som ett exempel, som inte har någon grund i en verklighet man försöker uttrycka är besvärliga sätt att lära sig ett språk. Som ett alternativ kan du överväga att gå runt i ditt hus och beskriva vad du gör. "Jag går in i mitt sovrum för att bli förändrad". Detta är ett utmärkt sätt att öva nuvarande kontinuerligt.
  • Översättning är ett nödvändigt och användbart verktyg när du lär dig ett nytt språk, men när de används alltför hindrar utvecklingen av inlärningsspråkkunskaper som motiverade gissa. Denna typ av skicklighet vilar på fokuserad och ihållande uppmärksamhet på vad som händer runt eller vad du läser. Det är en nödvändig färdighet som vi alla har kapacitet för, men vi kan låta det glida. Om vi ​​håller rusa till en tvåspråkig ordbok, eller någon ordbok.
  • Lyssna är en viktig förmåga om du vill lära sig att tala ett annat språk. Utan aktivt utveckla denna förmåga på alla områden, inklusive att lyssna för grammatik, uttal och mening, kommer din förmåga att behärska språket allvarligt hämmas. Här är där personlig karaktär frågor kan hindra. Om inte en god lyssnare i ditt modersmål, för att du gillar att höras J, kommer din förmåga att behärska ett annat språk begränsas om du lär dig att vara mer uppmärksam på vad andra säger, liksom vad du säger.

Så om du är på väg att sätta ut att lära sig ett språk eller om du är någonstans på vägen, skulle du göra dig själv en tjänst genom att ta lite tid att noggrant välja hur du vill lära, att veta att du har allt att det tar att komma dit, du behöver bara hitta rätt verktyg och strategier.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend